
Czystość w przemyśle spożywczym to podstawa zdrowia i bezpieczeństwa. Poznaj zasady skutecznej dezynfekcji w produkcji i dystrybucji żywności.
Odkryj produkty dezynfekcyjne PRESEPTOL, idealne do higienicznej dezynfekcji w różnych warunkach. Dowiedz się, jak skutecznie stosować preparaty, aby zapewnić bezpieczeństwo higieniczne w każdej sytuacji.
Dowiedz się, jak odpowiednio dobrać środki dezynfekujące, aby zapewnić higienę i bezpieczeństwo bez nadmiernego stosowania chemikaliów.
Wiemy, jak ważne jest utrzymanie czystości w urządzeniach chłodniczych, takich jak lodówki czy mroźnie oraz jak trudny jest proces ich czyszczenia. Dlatego warto poznać rozwiązanie, które sprawi, że dbanie o te urządzenia stanie się prostsze i szybsze. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, jak to zrobić!
Czym są pory i w rezultacie porowatość materiału? Czy wszystkie materiały są porowate? Czym zabezpieczać materiały mikroporowate? Na te pytania i wiele innych odpowiadamy w naszym artykule.
Mówi się, że chodzenie na skróty na ogół nie popłaca. W przypadku nakładania polimerowych powłok ochronnych ta prawidłowość sprawdza się w całej pełni, przy czym źle położony polimer, to nie tylko strata czasu, ale i pieniędzy. Przypominamy więc, jak prawidłowo nakładać polimerową powłokę ochronną.
Utrzymanie higieny w lokalu gastronomicznym to jeden z priorytetów, który bezpośrednio wpływa na jakość wyrobów i bezpieczeństwo przebywających w nim osób – zarówno klientów jak i pracowników.
Podłogi w placówkach służby zdrowia podlegają szczególnym restrykcjom. Powinny być myte regularnie, w określony sposób i z zachowaniem należytej ostrożności, bo niezależnie od pory dnia sprząta się je niemal zawsze w obecności pacjentów.
W lokalu gastronomicznym na co dzień pracuje mnóstwo urządzeń kuchennych, które działają przy pomocy wody. Mowa tu głownie o sprzętach takich jak ekspresy do kawy, zmywarki czy bojlery. Aby urządzenia służyły wydajnie i były bezawaryjne, należy je regularnie okamieniać.