
Utrzymanie higieny w lokalu gastronomicznym to jeden z priorytetów, który bezpośrednio wpływa na jakość wyrobów i bezpieczeństwo przebywających w nim osób – zarówno klientów jak i pracowników.
Podłogi w placówkach służby zdrowia podlegają szczególnym restrykcjom. Powinny być myte regularnie, w określony sposób i z zachowaniem należytej ostrożności, bo niezależnie od pory dnia sprząta się je niemal zawsze w obecności pacjentów.
W lokalu gastronomicznym na co dzień pracuje mnóstwo urządzeń kuchennych, które działają przy pomocy wody. Mowa tu głownie o sprzętach takich jak ekspresy do kawy, zmywarki czy bojlery. Aby urządzenia służyły wydajnie i były bezawaryjne, należy je regularnie okamieniać.
Dziesiątki albo nawet setki ludzi pojawiają się każdego dnia pracy w biurze. To intensywnie użytkowane miejsce jest wizytówką firmy i jako takie powinno się odpowiednio prezentować. Dlatego regularne czyszczenie tej przestrzeni jest absolutną koniecznością. Podpowiadamy jak sprawić, by podłogi w biurze lśniły czystością.
Kuchnia to niewątpliwie newralgiczny punkt każdego lokalu gastronomicznego. Miejsce to, ze względu na swoją specyfikę, musi być regularnie sprzątane i dezynfekowane, aby zapewnić klientom restauracji komfort i bezpieczeństwo spożywania potraw.